Muhasebe meslek mensuplarının muhasebe bilgi sistemi hakkındaki görüşleri: Elazığ’da bir araştırma - Kaya, Gamze Ayça (My University, 2018)
Küreselleşme ve teknolojinin gelişmesi muhasebe bilgi sistemini etkilemiş ve muhasebe bilgilerinin bilgisayar ortamında üretilip sunulmasına neden olmuştur. Muhasebe bilgi sistemi, yönetim bilgi sisteminin alt sistemlerinden biridir. Muhasebe bilgi sistemi; varlıkların korunmasını, işletme faaliyetlerini kontrol ederek etkin ve verimli olmasını sağlamakta ve geleceğe yönelik işletme faaliyetlerini planlamaktadır. Çalışmanın amacı, Elazığ il merkezindeki muhasebe meslek mensuplarının muhasebe bilgi sistemi hakkındaki görüşlerini tespit etmek ve bu konuyu incelemektir. Çalışmada; frekans, standart sapma, ortalama, Independent Sample T-Testi (Levene Testi) ve One Way Anova (Scheffe testi) testleri uygulanmıştır. Çalışmanın sonucunda, Independent Sample T-Testi (Levene Testi) ve One Way Anova (Scheffe testi) testleri’ne göre muhasebe meslek mensupları arasında demografik değişkenler açısından anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.

Globalization and developments in technology affected the information system in accounting and caused the accounting information to be produced and demonstrated in computer environments. Accounting information system is one of the subsystems of management information systems. Accounting information system ensures that the protection of assets is effective and efficient by checking the activities of businesses and plans the future activities of businesses. The aim of the study is to determine the views of the member of accounting profession of accounting information system in the city center of Elazığ and investigate this subject. In the study, frequency, standard deviation, mean, Independent Sample T-Test (Levene’s Test) and One Way ANOVA (Scheffe Test) were practiced. As a result of the study, meaningful differences were detected among the member of the accounting profession in terms of demographic variables, according to Independent Sample T-Test (Levene’s Test) and One Way ANOVA (Scheffe Test).
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Tek Yazarlı
Keywords: Muhasebe bilgi sistemi; Küreselleşme; Bilgi teknolojisi; Muhasebe bilgi sisteminin katkıları; Muhasebe meslek mensupları; Accounting information system; Globalization; Information technologies; Contributions of accounting information system; Members of accounting profession