TELEVİZYON BAĞIMLILIĞINDAN İNTERNETTE VİDEO İZLEME BAĞIMLILIĞINA GEÇİŞ - GÜLER, İLYAS (Fırat Üniveristesi, 2012)
Küresel kültürün ve bilginin yayılmasında kitle iletişim araçlarının etkisi çok büyüktür. Çağın en büyük kitle iletişim aracı ilk önceleri televizyonken şüphesiz internetle birlikte bu değişmiştir.İnsanlar teknolojik alandaki gelişmelere hep ilgi duyduğundan internet gibi bir buluş hayatımızın her alanında yerini almıştır. Günümüzde, birçok sosyal ağ sitesi ortaya çıkmış ve insanların iletişimini, etkileşimini, işbirliğini, çalışmasını ve hatta öğrenme sürecini bile yeniden şekillendirmiştir.İnternetin tahmin edilenden de hızlı yaygınlaşması, insanların istedikleri videoyu istediği zaman izleyebile olanağı olması, aşırı kullanıma ve yeni bir bağımlılık türü olarak nitelenebilecek internet bağımlılığına yol açmaya başlamıştır.Bu çalışmada, teknolojinin getirmiş olduğu yeni imkânlarla insanların artık televizyon izleme bağımlılığından çıktığına, internette video izleme bağımlılığına geçtiğine değinilecektir.Anahtar Kelimeler: İnternet, Televizyon, Bağımlılık.

Global impact of mass media in spreading culture and knowledge is so great. While Television undoubtedly the greatest era of mass communication tool at first, this has changed with the Internet.People are always interested in technological developments in the field heard an invention such as the internet has taken place in all areas of our lives. Today, many social networking sites have emerged, and how people communicate, interact, co-operation, even in the learning process and even re-shaped the work.The rapid spread of the Internet predicted, people want to have the opportunity watch the video at any time, excessive use, and considered as a new type of addiction to Internet addiction has begun to open.In this study, new possibilities of technology had brought out that people no longer watching TV addiction, Internet addiction, video surveillance has passed, will be discussed.Key Words: Internet, Television, Addiction
Television interdependece video monitoring internet addiction transition
Keywords: Bilim ve Teknoloji