THE ROLE OF PROPHET ABRAHAM'S SHARIAH IN THE FORMATION OF ISLAMIC SYMBOLS - Özarslan, Selim (My University, 2017)
Simgeler ve semboller somut varlıkların, düşüncelerin,durumların basit işaretleridir. Var olan her şeyin bir simgesiolduğu gibi, İslâm Dini'nin de simge ve sembolleri vardır.Ve bunlara \"Şeâir-i İslâm\" denilmektedir. İslâm düşüncetarihinde ve medeniyetinde bir süreç içerisinde oluşanŞeâir-i İslâm'ın yani İslâm simge ve sembollerinin belirlenerekortaya konması, içerisinde yaşadığımız dünyadadaha da önemli bir hâl almıştır. Dinin tanınması, bilinmesive korunması, dolayısıyla sosyal ve küresel barışın oluşturulmasındaonun simge ve sembollerine saygı duyulmasıgerekliliktir. Bu sebeple Allah'ın şeâirine saygı, Allah'ınkoyduğu bütün hükümlere saygıyı içermektedir. Allah'ınemir ve yasaklarının zihnî kabulden uygulamaya geçirilmesindeHz. İbrâhim'in şeriatının rolü dikkate değerdir.Onun pratiğe geçirdiği dinî uygulamalar ve Allah'a sunulankulluk şekilleri, son elçi Hz. Muhammed tarafından dauygulanmaya devam edilmiştir. Hz. İbrâhim peygamberden,Müslümanlara intikal eden şiârlar da bulunmaktadırki bunları hac, Kâbe, kurban, sünnet olmak/ hıtân şeklindesıralayabiliriz.
Keywords: Din Bilimi