ELAZIG HAZAR GÖLÜ KUŞ ADASI'NDAKİ GÜMÜŞİ MARTININ (Larus argentatus) YUVA YAPIM ÖZELLİKLERİ İLE YUVA YAPIMINDA KULLANDIĞI VE KULLANMADlĞı BİTKİLER - Altan, Yasin; Ayvaz, Yusuf; Okut, Hayrettin (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 1992)
Bu çalışmada Hazar Gölü Kuş adasmda yuva yapan Gümüşi marti (Larusargentatus) türünün yuva yapım özellikleri ile yuva yapımında kullandığı vekullanamadığı bitki türleri tespit edilmiştir. Bu türün yuva yapmıında kullanılmayan 37bitki türü de belirlenmiştir. Aynca Gümüşi marti  türünün yuva yapıminda kullandığıbitki türlerinin dağılış frekansları  ve  yuvadaki örtuş oranlari  istatistiki olarak teste tabitutulmuştur.

In this study, the plant materials that were used and used not in thenesting properties of the Herring Gull species have been determined. While twenth-nineplant species belong to several families were used in the nesting of this species,thirty-sevenplant species that existed in the island and that were not used in the in the nesting, werealsa determined. In addition, the covering ratio in the nest and the distribution frequencyof the plant species that were used in the making nest, were statistically tested.
The Nesting of the Herring GuIl and the Plants Used and Used not in its Nesting on the Bird Island of Hazar Lake, Elazıg