ARAP DiLi'NDE iKiNCiL iSiMLER: ANLAMLARI VE KULLANlMLARı - Ei-hasen, Mahmud (Fırat University, 2010)
Bu makalede, Arapça'da ikincil/türemiş isimler olarak adlandınlan kelime türleri, bunlann anlamları ve kullanımları ele alınmaktadır. Yazı, iki bölümden oluşmalctadır. Birinci .bölümde ikincil isimler müennes, cem' ve bunun alt grupları, ism-i tasgir ve ism-i mensfıbun yapılış şekilleri ile bunların asıl anlamları üzerinde durulrnaktadır. İkinci bölümde ise, birinci bölümde anlatılan kelime gruplarının asıl manalannın dışında kullanımlarına etki eden sebepler ayet, hadis, şiir ve Arap keliimından örneklerle anlatılmaktadır.
Secondery Nouns in the Arabic Language: Their Meaning and Usage
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları