YENİ AMİNOOKSİMLERİN SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ - KÖMÜRLÜ, FATİH (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi YENİ AMTNOKSIMLERIN SENTEZİ KARAKTERIZASYONU VE METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ Fatih KOMURLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 37 Bu çalışmada, yeni bir ligand ve bu ligandm bazı geçiş metalleri ile kompleksleri sentezlendi. Çalışmada sekonder amin olan 4-metilpiperidin anti-klorglioksim ile reaksiyona sokularak l-[l,2-bis(hidroksiamino)etil]-4-metilpiperidin (LH2) ligandı elde edildi. Elde edilen ligandın Co(IT), Ni (II) ve Cu(II) iyonları ile metaHigand oranı 1:2 olan mononükleer kompleksleri sentezlendi. Komplekslerin 6 koodrdinasyonlu oktahedral yapıya sahip olduğu belirlendi. Sonuç olarak yeni bir ligand ve üç kompleks sentezlendi. Bunların yapılan İR, IH- ve 13C-NMR, magnetik susseptibilite, kondüktometri ve elementel analiz ile aydınlatıldı. Ayrıca ligand ve komplekslerin termal özellikleri TGA teknikleri kullanılarak incelendi. Anahtar Kelimeler: Aminooksimler, sekonder aminler, kobalt(II), nikel(II) ve bakır(II) kompleksleri. V
The Synthesis and characterization of new aminooxime and investigation of its metal complexes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry