GÖZLÜCE-DÜVENLİK-KOÇKÖY (MALATYA) ARASINDAKİ DİSTEN KUVARSİTLERDE KİMYASAL JEODİNAMİK OLUŞUMLARIN MİNERALOJİK VE İZOJEOTERMİK METOTLA İNCELENMESİ - GÜNGÖR, FİLİZ (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu tez çalışmasında, Gözlüce-Düvenli-Koçköy civarında yer alan disten kuvarsitlerin jeolojisi ve mineralojik-petrografik ve mineral kimyası incelenmiş ve bu kayaçların kökeni ve oluşumunda etkili petrojenetik süreçler belirlenmeye çalışılmıştır. Disten kuvarsitler, Pütürge metamorfik masifinin metapelit ve psamitleri içerisinde mercek ve damar şeklinde bulunmaktadır. Disten kuvarsitler mineralojik-petrografik incelemeler ve kimyasal analiz sonuçlarına göre, kuvars, disten, az miktarda muskovit ve serizit, ikincil olarakta sülfit ve oksit minerallerinden oluşur. Jeoloji, petrografi, Raman spektroskobik, ana oksit element ve iz element sonuçlarına göre disten kuvarsitler Pütürge metamorfik masifinin yükselimi sırasında oluşan akışkanlarla, tektonizmanında etkisiyle alüminyum hareketliliği sonucu sedimanter kökenli kayaçların metamorfizmaya uğramasıyla oluştuğu belirlenmiştir.

Mineralogic and İsogeothermic Investigation of Chemichal Geodynamic Functions in The Kyanite quartsite between Gözlüce-Düvenlik-Koçköy (Malatya) In this thesis, the mineralogical, petrographical and mineral chemistry properties of Gözlüce- Düvenli-Koçköy around are examined and the petrologic proceses that has resulted in generation of these rocks and rock-forming processes are interpreted. The Disten quartsites is lens and veins within the metapelitic and psamitic rocks of the Pütürge Massif. On the basis of mineralogicalpetrographical examinations and chemichal analyses, the Kyanite quartsite contains quartz, kyanite, and muscovite as main constituents and muscovite, serisite and sulphite and oxides as a secondary minerals Geology, petrography, Raman spectroscopy, whole rock, major and trace element results reveal that kyanite quartsites derived from the fluid flow with tectonism and aluminum mobility during the uplift of metamorphic massif.
Mineralogic and isogeothermic investigation of chemichal geodynamic functions in the kyanite quartsite between Gozluce-Duvenlik-Kockoy (Malatya)
Keywords: Jeoloji Mühendisliği