Occipital neuralgia following thoracic herpes zoster - Demir, Caner Feyzi; Akalın, Yahya; Berilgen, Said (My University, 2011)
Oksipital nevralji büyük oksipital sinir ve küçük oksipital sinirin dermatomlarında paroksismal batıcı ve çakıcı tarzda şiddetli ağrı olarak tarif edilmiştir. Nevralji bu sinirlerin inflamasyonundan, hasarından veya irritasyonundan kaynaklanmaktadır. Bu yazıda torasik herpes lezyonunu takiben ortaya çıkan oksipital nevraljili bir hastayı sunuyoruz.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Nörolojik Bilimler; Enfeksiyon Hastalıkları; Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri; Romatoloji