Özlüce Baraj Gölü’nde Yaşayan Üç Luciobarbus Türünün (Luciobarbus barbulus, Luciobarbus esocinus ve Luciobarbus xanthopterus) Metrik ve Meristik Özelliklerinin Belirlenmesi - Düsükcan, Mustafa; Eroglu, Mücahıt; Çoban, Mehmet Zülfü (My University, 2022)
Bu çalışmada Özlüce Baraj Gölü’nde yaşayan Luciobarbus barbulus (Heckel 1847), Luciobarbus\resocinus Heckel 1843 ve Luciobarbus xanthopterus Heckel 1843 türlerine ait 51 morfometrik ve 8\rmeristik karakter özellikleri incelenmiştir. Morfometrik karakterlerin ve birbirine oranlarının\rmaksimum, minimum, ortalama, standart sapma, standart hata ve değişim katsayıları hesaplanmıştır.\rAyrıca, morfometrik ölçümlerin standart boy oranlarına ait regresyon denklemi ile korelasyon\rkatsayıları hesaplanmış olup bunun sonucunda pozitif yönde kuvvetli ilişkiler olduğu belirlenmiştir.\rMeristik karakterlerden, yanal çizgi ve transversal yöndeki pul sayıları, yüzgeçlerdeki basit ve\ryumuşak ışın sayıları, solungaç diken sayıları, farinks diş sıra ve sayıları ortaya konarak her türe ait\rtanımlayıcı özellikler belirlenmiştir
Keywords: Biyoloji; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Zooloji