Bir lineer asenkron motorun çelik sekonderinin magnetik özelliklerinin matematiksel olarak modellenmesi - Kürüm, Hasan (My University, 2002)
Bu çalışmada model olarak imal edilmiş, sekonderi masif çelik malzemeden olan bir lineer asenkron motorun(LIM) sekonder malzemesinin magnetik özellikleri ve elektriksel direnci deneysel olarak tespit edildi. Sekonder malzemenin magnetik özelliklerini deneysel olarak tespit etmek için aynı malzemeden bir Toroid imal edildi. Bu Toroidin B-H karakteristiği deneysel olarak elde edildi. Hesaplamalarda bu sekonder malzemenin magnetik özelliklerini hesaba katmak için , bu sekonderin B-H karakteristiği matematiksel olarak modellendi.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik