Dirsekte soliter osteokondroma bağlı gelişen ulnar sinir basısı: Olgu sunumu - Karakurt, Lokman; Yılmaz, Erhan; Varol, Tahir; Ozdemir, Huseyin; Serin, Erhan (My University, 2004)
Otuz dört yaşındaki erkek hastada sağ dirsek yerleşimli soliter osteokondroma bağlı ulnar sinir basısı saptandı. Olekranon medialinden ve humerus medial epikondilinden kaynaklanan iki adet osteokondrom, dirsek hareketlerini ileri derecede kısıtlamakta ve ağrıya yol açmaktaydı. Hastanın dördüncü ve beşinci parmaklarında hipoestezi vardı. Lezyon cerrahi olarak eksize edildi ve ulnar sinirin anteriora subkutan transferi yapıldı. Ameliyat sonrası sekizinci aydaki kontrolde, hastanın parmaklarındaki uyuşukluk dışında semptomların düzeldiği görüldü. Literatür araştırmamızda, soliter osteokondroma bağlı periferik sinir basısı bildirilen sadece bir olguya rastlandı.
Keywords: Ulnar sinir sıkışması sendromları; Sinir sıkışması sendromları; Dirsek eklemi; Osteokondrom; Kemik neoplazmları