Türkiye spor tarihinde yaşanan en şiddetli olayın Cumhuriyet Gazetesinde yansımaları - Eşidir, Osman Vedüd; Bak, Gökhan (My University, 2018)
Bu çalışmanın amacı, Türkiye spor tarihinde yaşanan en şiddetli olay olan, 17 Eylül 1967 tarihinde 2. Lig’de oynananKayserispor-Sivasspor maçının Türkiye’de dönemin en yaygın gazetelerinden biri olan Cumhuriyet gazetesinde nasıl sunulduğunu ortaya çıkarmaktır. 40 kişinin ölümü, 300’den fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylarda yıllarca iki şehir arasında süren düşmanlıkların yaşandığı bilinmektedir. Bu çalışmada; 1967 yılında yayınlananCumhuriyet gazetesinde, 18 Eylül-02 Ekim 1967 tarihleri arasındaki 15 günlük süreç incelenmiştir. Bu süreç içerisinde bu üzücü olayın hangi ölçüde haber değeri taşıyarak yansıtıldığı içerik analizi yöntemiyle ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda geçmişe dönük haberlerin manşetlerde yer alıp almadığı ve nasıl bir yayın politikasıyla gazete tarafından haber değeri olarak görülüp görülmediği açıklanmaya çalışılmıştır.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Spor; Spor basını; Sporda şiddet