1923-1938 DÖNEMİNDE TÜRKİYE’DE UYGULANAN İMÂLAT VE SANAYİ POLİTİKALARI - Ezer, Feyzullah (Fırat University, 2005)
Bu çalışmada 1923-1938 döneminde Türk Hükümetlerinin uygulamış oldukları ekonomi ve sanayi politikala-rı çeşitli yönleriyle ele alınmıştır. Bu dönemde alt yapı ve sanayileşme hamlelerini hızlandırmak için çıkarılan teşvik yasaları, alınan ekonomik önlemler ve gösterilen çabalar tespit edilmeye çalışılmıştır.