TİYOSEMİKARBAZON TÜREVLERİNİN RATLARIN KARACİĞER ENZİMLERİ ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI - BAL, CANER (Fırat Üniveristesi, 2002)
Bu çalışmada, deri altına Tiyosemikarbazon ve çinko kompleksi enjekte edilen ratların karaciğer enzimleri (Serum Üre, Kreatinin, AST, ALT, T.Bilurubin, D.Bilurubin, LDH, GGT ) otoanalizör ile spektrofotometrik olarak belirlendi 3 'er gün ara ile Tiyosemikarbazon ve çinko kompleksi enjekte edilen ratların 7. 15. 30 ve 45 günlerde alınan kan örneklerinden ratların; Serum Üre, Kreatinin, AST, ALT, T.Bilurubin, D.Bilurubin, LDH, GGT enzim düzeylerinde kontrol grubuna göre istatistiksel açıdan anlamlı bir fark oluşturmadığı gözlendi. Ayrıca rat ve karaciğerlerinin ağırlıklarında da anlamlı bir farklılık belirlenemedi Bu sonuçlardan tiyosemikarbazon ve çinko kompleksinin bazı karaciğer enzimlerinde istatistiksel olarak bir farklılık oluşturmadığı belirlendi. Anahtar Kelimeler : Tiyosemikarbazon ve türevleri, Karaciğer enzimleri
Effect of thiosemicarbazone derivatives on hepatic enzymes in rats
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry