İdiyopatik spontan pnömomediyastinum: Olgu sunumu - Aydin, Mustafa; Elkıran, Özlem; Artaş, Hakan; Kurt, Çıtak Ayşegül Neşe; Yılmaz, Erdal (My University, 2005)
Spontan pnömomediyastinum çocukluk çağında sık karşılaşılmayan bir durumdur. İnsidansı, acil servise başvuran hastalar içinde 1/800-1/42000 arasında değişmektedir. Üç gün önce başlayan öksürük ve solunum sıkıntısı yakınmaları ile başvuran dört yaşındaki kız hasta, çocuklarda nadir görülen ve kendisini sınırlayan acil bir durumun sunulması amacıyla bildirildi. Idiopatik spontan pnömomediyastinumlu olgular presipite edici faktörler ve komplikasyonlar yönüyle dikkatle izlenmelidir.
Keywords: Çocuk; Radyografi; Toraks; Mediastinal amfizem