Bir anti-homosovyetikus: Bahtiyar Vahapzade - Buran, Ahmet (My University, 2010)
Homosovyetikus, Bolşevik İhtilali'nden sonra Sovyetler Birliği'nde yaratılmaya çalışılan ve tarihinden, kültüründen, inanç ve geleneklerinden koparılmış; milliyetsiz, ateist/dinsiz insanlardan oluşan Sovyet vatandaşı tipinin ortak auıu.\" ^u çalışmada ataya, anaya, tarih ve geleneğe saygı ve bağlılığı dile getirdiği şiirleriyle bütünüyle bir anti-homosovyetikus olan Bahtiyar Vahapzade'nin fikirleri ve mücadelesi anlatılmaktadır.
Keywords: Milliyetçilik; şiirler; sovyet dönemi; homo sovieticus; sovyet ideolojisi; bolşevik rusya; ulusal şair; bahtiyar vahapzade; ulusal tarih; kültürel kimlik; azerbaycan edebiyatı; baskı dönemi