Diyarbakır İli Kulp İlçesi Su Keneleri (Acari: Hydrachnidia) Faunası - Özdilek, Murat; Esen, Yunus; Erman, Orhan (My University, 2023)
Bu çalışmanın amacı Türkiye su keneleri faunasına katkı sağlamaktır. Kulp ilçesinden (Diyarbakır, Türkiye) 2020- 2021 yıllarında akarsu ve kaynaklardan toplanan su keneleri (Acari, Hydrachnidia) örnekleri değerlendirilmiştir. 22 farklı lokaliteden toplam 713 su kenesi örneği toplanmıştır. Bu örneklerin değerlendirilmesi sonucu 14 familyaya ait toplam 58 tür tespit edilmiştir. Tespit edilen türlerin tamamı Diyarbakır ilinden ilk defa kaydedilmiştir. Tadjikothyas connexa Sokolow, 1948 Türkiye su keneleri faunası için yeni kayıttır.
Keywords: Yeni kayıt; Su keneleri; akarsu; Kulp ilçesi; Tadjikothyas