Çok seviyeli eviricilerde taşıyıcı dalga şekli değişimlerinin çıkış gerilimi üzerine etkilerinin incelenmesi - Tuncer, Servet (My University, 2009)
Bu makalede, Çok Seviyeli Eviricilerde (ÇSE) taşıyıcı dalga şekli değişimlerinin evirici çıkış gerilimi üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, farklı genlik ve farklı frekans değerlerine göre taşıyıcı dalgalar oluşturulmuş ve referans sinüzoidal işaretler ile karşılaştırılarak eviricinin güç anahtarlarını denetleyen Darbe Genişlik Modülasyonlu (DGM) sinyaller elde edilmiştir. Bunun için, bir 5-seviyeli eviricinin prototipi gerçekleştirilmiş olup eviricinin denetimi için gerçek-zamanlı sinyaller dSPACE firmasının DS1103 denetleyici kartı ve yazılımları kullanılarak üretilmiştir. Önerilen çok seviyeli Sinüzoidal DGM (SDGM) stratejisi deneysel çalışmalar ile test edilmiş ve deney düzeneği üzerinden alınan sonuçlar verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik