Bulut Bilişimin Muhasebe Mesleği Üzerindeki Etkileri - Tasar, Sezin Acik; Demır, Ozcan (My University, 2020)
Güncel yaşantımızın önemli bir parçası haline gelen bilişim teknolojileri; eğitim, iş dünyası, sağlık gibi pek çok alanda gün geçtikçe önemini artırmaktadır.Bilişim Teknolojileriişletmeler açısından özellikle rekabet gücünü koruyabilmesi, maliyetlerin düşürülmesi ve global pazarlara erişilmesi bakımından taşıdığı önem hiç şüphesiz daha da büyüktür. İşletmelerin tüm bölümlerinde olduğu gibi muhasebe bölümünde de verilerin kullanımı ve işlenmesinde veri madenciliği kapsamında yeni iş modelleri ortaya çıkmıştır. Bu durum, bulut bilişimin gün geçtikçe daha fazla yaygınlaşacağı anlamını taşımaktadır.Çalışmamızda muhasebe alanında bulut bilişimin önemi ve etkileri gösterilmeye çalışılmış, geleneksel muhasebe ile bulut bilişim arasındaki farklılıklar ortaya koyularak, global rekabet ortamında yer alan işletme yöneticilerinin bulut muhasebe yazılımları ile ilgili bilgi sahibi olmaları ve doğru yazılımı seçmeleri hedeflenmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; İşletme