Synthesis and characterization of new Pd (II) complexes of some 2,4-disubstituted thiazole ligands and their antimicrobial activities - Yılmaz, Ibrahim; Çukurovalı, Alaaddin (My University, 2003)
Bu çalışmada, Schiff bazı ve hidrazon grupları içeren, 2,4-disübstitüe tiyazol ligantlarının metal:ligand oranı 1:2 olan mononükleer Pd(II) kompleksleri hazırlanmıştır. Komplekslerin yapıları elementel analiz, IR, $^{13}C$- ve $^1H NMR$ spektrumları ve magnetik süsseptibilite ölçümleri yardımı ile aydınlatıldı. Komplekslerin mononükleer ve diamagnetik oldukları gözlendi. Ligand ve komplekslerin termal özellikleri TGA ve DSC teknikleri ile incelendi. Ligandlar ve komplekslerin çalışılan mikroorganizmalar üzerinde kayda değer bir aktivitelerinin olmadığı gözlendi.
Keywords: Kimya; Tıbbi; Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji