YENİLİK YÖNETİMİNDE TEMEL KAVRAMLAR: YENİLİKÇİLİK, GİRİŞİMCİLİK, YARATICILIK - AGHAYEVA, ILAHA (Fırat Üniveristesi, 2019)
Son zamanların en çok konuşulan kavramlarının başında yenilikçilik, girişimcilik, yaratıcılık geliyor. Bu terimlerin üretim odaklı toplumların gelişimine gösterdikleri katkı inkâr edilemez elbet. Girişimciliğin temelinde yatan ve fikir gelişimini sağlayan en önemli unsur olan yaratıcılık, kişilerin eğitim, sosyal, kültürel durumları ile yakından bağlantılıdır. Buradan yola çıkarak söyleye biliriz ki, yenilikçiliğin de temelinde bireyin karakteri, cesareti, her türlü farklı fikre açık olması ve içinde bulunduğu durumun şartlarının uygunluğu yatıyor. Tez çalışmamızın amacı bu 3 kavramın birbiriyle ilişkisini irdelemek, onlara farklı bakış açısıyla yorum katmaktır. Ana temel sorun taşra kültürünün çoğunlukta olduğu toplumumuzda her türlü yenilikçi değişime karşı önyargının hala mevcudiyetini sürdürmesi, bu nedenle ortaya çıkan yeni ve yaratıcı fikirlerin girişime dönüşememesidir. Güçlü ve teknoloji bazlı ekonomilerin (Batı ve Uzak Doğu ülkeleri) en önemli kriterlerinden birisi yaratıcı girişimcilik örneklerinin sayısının hızla artmasıdır. Anahtar Kelimeler: Yenilik Yönetimi, Yenilikçilik, Girişimcilik, Yaratıcılık

İnnovation, entrepreneurship and creativity are the most popular concepts of recent times. Of course, the contribution of these terms to the development of production-oriented societies can not be denied. Creativity,which is the most important element of the basis of entrepreneurship and which provides the development of ideas, is closely connected with the education, social and cultural conditions of the people. From this point of view, we can say that the basis of innovation is the individual's character, courage, being open to all kinds of ideas and the appropriateness of the conditions of the situation. The aim of our thesis is to examinethe relationship between these three concepts and to add comments from a different perspective. The main problem is that prejudice against any kind of innovative change is still present in our society where the provincial culture is dominant and so that the ne and creative ideas that emerged cannot be transformed into interference. One of the most important criteria of strong and technology-based economies (Western and Far East countries) is the rapid increase in the number of creative entrepreneurship examples. Keywords: innovation Management, İnnovation, Entrepreneurship, Creativity
Basic conceptual discussionus in innovation management: Innovation, entrepreneurship, creativity
Keywords: Bilim ve Teknoloji