iSLAM AHLAKI VE KUR'ANIN AHLAK ÖGRETISi ÜZERINE BIR iNCELEME - Türkgülü, Mustafa (Fırat University, 1996)
Ahlak kavramı gerçek anlamını, semavi dinlerin en sonuncusu ve en mütekamili olan İslam'da bulur. Özellikle biz müslümanlar için büyük bir kıyınet olan İslam Ahlakı'ndan ne kasdedildiğine geçmeden önce "İslam" teriminden ve onun ahiakla olan yakınlığından bahsetmek istiyoruz.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları