EKON.OMIK VE TOPLUMSAL SORUNLARI ÇÖZMEDE DiNiN ROLÜ - Hurç, Ramazan (Fırat University, 2003)
lnsan, ö=elliği nedeniyle ·toplumsal bir varlıktır. Kabaca bir milleti millet yapan değerlere kültür denilmektedir. Kii/türün en önemli olgularmdan biri ise dindir. 7i1rk mmetinin mensup olduğu İslam dini, diğer dinlerden farklı olarak uhreviliğin yanında dünyevi olarak da dinamik bir ö=elliğe\ sahiptir. Toplumsal olayları önlemede ya da toplumsal iletişimi sağlamada en önemli olgımım dinsel olgu olduğu unutulmamalıdır. Bu çalışmameda ek01ıomik ve toplumsal sorunları çözmede dinsel olgunun etkinliğini inceleyeceği=.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları