Tanı konulmamış miyastenia gravis şüpheli gebede epidural anestezi - Ödeş, Ramazan; Erhan, Ömer Lütfi; Kılıç, Rıfat; Demirci, Muhammed (My University, 2006)
Sıklıkla doğurganlık çağındaki yaşamın ikinci ve üçüncü dekadındaki genç kadınları etkileyen Miyastenia gravis, nöromüsküler kavşağı etkilediğinden dolayı anesteziyologlar için önemli bir hastalıktır. Miyastenik hastalar nondepolarizan kas gevşeticilere çok duyarlı iken depolarizan ajanlara direnç gösterirler. Rejiyonal anestezi, miyastenik hastalarda vajinal veya sezaryen doğumun her ikisinde de emniyetle kullanılabilir. Bu makalede, otuz üç yaşında miyastenia gravis şüpheli tanı konulmamış gebede epidural anestezisi olgu olarak sunulmuştur.
Keywords: Kadın; Erişkin; Gebelik sonucu; Gebelik komplikasyonları; Analjezi; epidural; Miyastenia gravis