Goffman metodolojisinden hareketle facebook üzerinde akademisyenlerin kendini sunma davranışı - Biçer, Serkan (My University, 2014)
Bu araştırmanın temel amacı akademisyenlerin Facebook ortamındakendilerini sunma davranışlarını incelemektir. Bu nedenle GoffmanınDramatur jik Kuramı ve kendini sunum teorilerinden yola çıkılarakakademisyenlerin Facebook sosyal ağ sitesinde nasıl kendini sunmadavranışları gerçekleştirdikleri araştırılacaktır. Araştırmacı, buaraştırmanın ruhuna daha uygun olduğu gerekçesiyle nitel ve nicelaraştırma yöntemlerini birlikte işe koşarak karma bir yöntemkullanmış, araştırmayı nicel yöntemlerin nitel yöntemleridestekleyecek şekilde desenlemiştir. Araştırmacı, çalışmada araştırmasorularını yanıtlayabilmek amacıyla 10 akademisyenle yüzyüzederinlemesine görüşme yapmış, bu görüşmelerle birlikteakademisyenlerin kendi profillerinden seçtikleri 10 fotoğrafa,toplamda 100 fotoğrafa içerik analizi uygulanmıştır. Araştırmada nitelveriler betimsel analizle analiz edilmiş, fotoğraflar içerik analiziyleyorumlanmıştır. Araştırmanın sonucunda akademisyenlerinFacebookta kendini sevdirme, örnek olma ve kendi hakkında bilgiverme gibi kendini tanıtmaya yönelik kendini sunum taktiklerini tercihettikleri görülmüş; bunun yanında Facebook ortamında diğerçalışm alardan farklı olarak kendini korumaya yönelik kendini sunumtaktiklerini de kullandıkları görülmüştür.
Keywords: Kamu Yönetimi; Sosyoloji