Yaşlandırma Süresinin TiNi Şekil Hafızalı Alaşımında Termodinamik Parametreler ve Yapısal Özellikler Üzerine Etkisinin İncelenmesi - Canbay, Canan Aksu; Özkul, İskender (My University, 2018)
Şekil hafızalı alaşımlar genel olarak termal aktive ile istenilen görevleri yerine getirmektedirler. Bu nedenden dolayı sıcak ortamlarda bulunmak veya bu termal döngülere maruz kalmaları doğal ortamlarını oluşturmaktadır. Bu çalışmada oda sıcaklığının üzerinde karakteristik dönüşüm sergileyen şekil hafızalı TiNi alaşımı kullanılmıştır. TiNi alaşımına 200°C derece sıcaklığında farklı sürelerde yaşlandırma işlemi uygulanarak yaşlandırma süresinin termal ve yapısal özellikleri nasıl etkilediği araştırılmıştır.
Keywords: Nanobilim ve Nanoteknoloji; Termodinamik; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test