Cam Elyaf Katkısının Betonun Mekanik Dayanımı Üzerindeki Etkisi - Bölükbaş, Yakup; Yıldız, Servet; Keleştemur, Oğuzhan (My University, 2010)
Beton yap?larda çok geni? uygulama alan?na sahip bir malzemedir. Ancak gevrekliği nedeniyle zaman zaman farkl? malzemelerle desteklenmesi gereği doğabilir. Daha sünek bir yap? kazand?rabilmek amac?yla betona cam elyaf kat?lmaktad?r. Cam elyaf katk?s?, betonda olu?an çatlaklar?n ani olarak yay?lmas?n? engelleyerek beton dayan?m?n art???n? sağlamaktad?r. Bu çal??mada, farkl? oranlardaki cam elyaf katk?s?n?n betonun dayan?m? üzerindeki etkisini belirleyebilmek amac?yla, sabit su/çimento oran?na sahip 300 ve 350 dozlu beton numuneler haz?rlanarak bu numunelerin mekanik dayan?mlar? incelenmi?tir. Yap?lan deneysel çal??malar neticesinde, cam lif oran?ndaki art??a bağl? olarak, farkl? dozajlara sahip olan betonlar?n çekme dayan?mlar?nda art?? meydana geldiği gözlenmi?tir
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Beton; Cam elyaf