Üç-fazlı 5-seviyeli kaskad inverter tasarımı ve gerçekleştirilmesi - Tuncer, Servet; Tatar, Yetkin (My University, 2004)
Son yıllarda, çok seviyeli inverterler yüksek güçlü uygulamalar için yeni bir güç dönüşüm seçeneği olarak ortaya çıkmıştır. Bu inverterler, birkaç seviyeli doğru akım giriş gerilimlerinden sinüzoidal bir çıkış gerilimini sentezlemektedir. Çok seviyeli inverterlerin en önemli avantajı, anahtarlama frekansını artırmadan veya inverterin güç çıkışını azaltmadan çıkış dalga şekil lerindeki harmoniklerin azaltılmasıdır. Bu makalede, bir üç-fazlı 5-seviyeli kaskad inverterin tasarımı için aşamalar verilmiştir. Güç devresinin fiziksel gerçekleştirilmesinde karşılaşılan problemler ve bu problemlere getirilen uygun çözümler sunulmaktadır. Tasarlanan inverterden elde edilen deneysel sonuçlar ayrıca verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik