Elazığ bölgesinde koyunlarda akciğer kılkurtlarının yayılışı - Taşan, Erol; Köroğlu, Ergün; Altaş, M. Gül (My University, 1997)
Elazığ mezbahasında kesimi yapılan koyunlardan 24O'ı bir yıl süreyle akciğer nematodları yönünden muayene edilmiş, bunlardan 103' ü (%42.91) enfekte bulunmuştur. Bu hayvanlarda yalnız Cystocaulus ocreatus (%27.08) ve Dictyocaulus filaria ( %20.0) türlerine rastlanmıştır. Çalışma sonuçlarından metastrongylosisin yazın koyunlarda en yüksek düzeyde bulunduğu anlaşılmıştır.
Keywords: Solucanlar; koyun; Elazığ; enfekte olma; mevsimsel değişimler; akciğer kılkurdu