Eskiçağdan Yakınçağa genel hatlarıyla dünyada ve Osmanlı Devleti'nde salgın hastalıklar - Kılıç, Orhan (My University, 2004)
Kitap dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm: Salgın hastalıklara genel bir bakış, İkinci bölüm: Osmanlı Devleti'nde salgın hastalıklar, Üçüncü bölüm: Salgın hastalıkların sebepleri, önlemek için alınan tedbirler ve tedavi usülleri, Dördüncü bölüm: Salgın hastalıkların etkileri.
Kitap - Tek Yazarlı Kitap
Keywords: Osmanlı Devleti; Veba; Çiçek; Hastalık