İnferior glenohumeral dislokasyon (Luxatio erecta): İki olgu sunumu - Durukan, P.; Yıldız, M.; Barık, A.; Kaya, N.; Yılmaz, E. (My University, 2005)
İnferior omuz çıkıkları, omuz çıkıklarının çok nadir görülen bir formudur. Çok tipik bir görünümü vardır; dirsek başın üzerinde ve kol hiperabdüksiyondadır. Humerus abdüksiyonda kilitlenmiş durumdadır. Sunumumuzda 2 hastada oluşan tek taraflı travmatik Luxatio Erecta olgusunun oluş mekanizmasını, tanı ve tedavisini literatür eşliğinde tartışmayı amaçladık.
Keywords: Erişkin; Erkek; Omuz çıkığı; Kazalar; trafik; Düşme kazaları; Orta yaşlı; Tedavi sonucu; Bandajlar; Humerus