KÜRESELLEŞME OLGUSUNUN FARKLI BOYUTLARIYLA TOPLUMSAL YANSIMASI: KÜRESELLEŞME KARŞITI HAREKETLER (TÜRKİYE ÖRNEĞİ) - ÇETİN, BEYZADE NADİR (Fırat Üniveristesi, 2008)
Küreselleşme, dünya çapında yaşanan ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal değişim ve dönüşümlerin açıklanması ve anlamlandırılması için kullanılan bir olgu haline gelmiştir. Küreselleşme süreci ile birlikte meydana gelen bu değişim ve dönüşümler beraberinde ciddi sonuçlar, sorunlar ve beklentiler uyandırmıştır. Küreselleşme ile birlikte ortaya çıkan sorunlar temelinde, küreselleşmeye karşı olan bir kesim ortaya çıkmıştır.Uygulamalı bir araştırma olan çalışmamız, dünya çapındaki küreselleşme karşıtı hareket içerisinde yer alan, Türkiye'deki küreselleşme karşıtı oluşumlara üye olan küreselleşme karşıtlarını konu almıştır. Bu çalışma ile, bu üyelerin küreselleşme olgusuna ilişkin temel algılamaları ve yaklaşımları ortaya konmaya çalışılmıştır.Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Ekonomik Küreselleşme, Kültürel Küreselleşme, Siyasal Küreselleşme, Yeni Sosyal Hareketler, Küreselleşme Karşıtı Hareketler

ülobalization has become a fact that is used for explanation and giving meaning the social, political, cultural and economic chances and transformations around the world. The changes and transformations those occurred with the globalization process, have executed the reasons problems and hopes in the fundamentals of the problems occurred to globalization with globalization an anti group to globalization have been occurred.This study has carried out as an empirical research on the anti-globalization supporters who are in the anti-globalization movement on the whole world and members of these formations in Turkey. By this research it?s aimed to explain the basic perceptions and approaches of these members about the globalization fact.Key Words: Globalization, Economic Globalization, Cultural Globalization, Political Globalization, New Social Movements, Movements Against Globalization
Social reflection of the globalization fact within different dimension: Movements against globalization (Sample of Turkey)
Keywords: Sosyoloji