Parvovirus B 19 Infection Associated with Poliarthritis: Case Report - Güner, Şükrü Nail; Göktürk, Bahar; Gökdemir, Mahmut; Sakallı, Hale; Gökmen, Zeynel; Baskın, Esra; Saatçi, Ümit (Fırat University, 2006)
Parvovirus B19 is the cause of several distinct clinical syndromes. The most common is erythema infectiosum, a febrile exanthem occurring primarily in children. Recent studies have shown that PV can cause acute arthritis and occasionally a chronic arthropathy. PV is also suspected of playing a role in the pathogenesis of various chronic inflammatory and autoimmune diseases, such as systemic lupus erythematosus and rheumatoid arthritis. In this report, we present a case with acute polyarthricular arthropaty associated with PV and spontaneously resolved within 2 months. ©2006, Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi

Parvovirus B19 (PV) enfeksiyonu çok farklı klinik sendromlara sebep olur. Çocuklarda ateşli döküntüyle ortaya çıkan eritema infeksiyozum en sık görülen formudur. Son çalışmalar PV'un akut artrite, bazen de kronik artropatiye neden olabildiğini göstermiştir. PV'un aynı zamanda sistemik lupus eritematozus ve romatoid artrit gibi kronik inflamatuar ve otoimmün hastalıkların patogenezinde rol oynadığından şüphe edilmektedir. Bu yazıda, PV ile ilişkili akut poliartiküler artropati ile seyreden ve iki ay içinde kendiliğinden düzelen bir vaka sunulmuştur. ©2006, Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi
Poliartrit ile Seyreden Parvovirus B 19 Enfeksiyonu: Olgu Sunumu