MEFHUMU'L-LAĞNI FI'L-KUR'ANI'L-KERIM - SALİH, SHAKIR BAKR MOHAMMED (Fırat Üniveristesi, 2019)
Lanet ayetlerinin büyük bir önemi vardır. Çünkü lanetin cennet, cehennem ve Allah'ın rahmetinden tard edilme ile ilişkisi vardır. Lanet edilen kişi, rahmeti her şeyi kuşatmış olan Allah'ın lütuf ve rahmetinden ümitsizliğe sebep olur. Allah'ın lanet etmiş olduğu öyle şahıslar ve kavimler vardır ki, Allah onlara zulmetmemiştir fakat onlar laneti hak etmişlerdir. Belirli bir delil olmadığı sürece Müslümanın herhangi bir şeye lanet etmesi caiz değildir. Herhangi bir açık delil olmadan insanlara lanet etmek büyük bir günahtır. Çünkü böyle yapan Allah'ın rahmetinden ümit kesmiş olmaktadır. Allah bir şahsa veya bir kavme lanet ettiği zaman bunun manası, onların işlemiş oldukları günahlar veya lanet gerektiren sebeplerin eşit olduğu anlamına gelmez. Günahın çeşidine göre değişiklik arz etmektedir.

The Quran verses of cursing is of great importance because it explains the acceptance of Allah for paradise, the fire of hell, the dismissal from the mercy of Allah, while the kindness and Mercy of Allah has no limits; but still there are peoples and nations have been cursed by the All Mighty Allah. They have been cursed by Allah, not because they are wronged, but because they deserve the cure of Allah. The Muslims are not allowed to curse anything, unless with evidences of Quran and prophet speech; since Cursing others is one of the Big Sins, so a Muslim should not make any Cursing unless with clear evidences. If All Mighty Allah has Cursed a unbeliever person or a nation, then it doesn't mean that if another person makes the same sin will be deserved the same Cursing, as the reason and factors will differ from one case to another.
The Concept of cursing in the Holy Quran
Keywords: Din