TÜRKİYE’DE KAMU SAĞLIK KURULUŞLARINDA YAŞANAN ETİK DIŞI DAVRANIŞLAR VE UYGULAMALARIN GENEL GÖRÜNÜMÜ - Bilgin, Rıfat (Munzur Üniversitesi, 2018)
Bu çalışma, Türkiye’de kamu sağlık kurum veya kuruluşlarında gerçekleşen etik dışı davranışları, faaliyetleri ve uygulamaları kendisine konu edinmektedir. Bu bağlamda çalışma etik kavramını genel olarak ele almakta ve iş etiği, kamu etiği, tıp etiği gibi kavramlarla da ilişkisel bağlantılar arayarak konu ayrıntılı bir biçimde açıklanmaya çalışmaktadır. Çalışma aynı zamanda sağlık alanına mahsus gerçekleşen tıp etiği ve deontoloji kavramları çerçevesinde kamu sağlık kurumlarında meydana gelen tartışmaları da değerlendirmeye ve açıklamaya çalışmıştır. Sonuç olarak bu teorik çalışma sağlık hizmetlerinde yaşanan etik dışı davranışları, faaliyetleri, uygulamaları ve durumları kurumsal alanlarla ilgili yapılan araştırmalardan, alan yazınından elde edilen sonuçlardan ve yer yer yapılan gözlemlerle zenginleştirilerek incelenmiş ve bu söz konusu etik dışı problemlerden ayrıntılı olarak bahsedilmiş ve değerlendirilmiştir.