Sığırlarda gözlenen penis fibropapillomlarının operatif sağaltımı - Bulut, Sait; Ünsaldı, Sami (My University, 2001)
Yaşları 1 ile 3 arasında değişen farklı ırk 12 erkek sığırın glans ve corpus penislerinde 9 soliter ve 3 multiple tipte fibropapillom saptandı. Bu tümör kitleleri operasyonla uzaklaştırıldı ve takip süresince herhangi bir postoperatif komplikasyon ve nükse rastlanılmadı. Erkek sığırlarda geçici aşım isteksizliği ve ekonomik kayba neden olan bu tip tümör kitlelerinin tek seansta operasyonla başarılı bir şekilde sağaltılabileceği kanısına varıldı.
Keywords: Neoplazma; cerrahi işlemler; sığır hastalıkları; penis; papillom