PINARBAŞI GÖLETİ (ELBİSTAN, KAHRAMANMARAŞ) 'NİN PLANKTONİK VE BENTİK ALGLERİNİN ARAŞTIRILMASI - AKER, EBRU YÜKSEK (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu çalışmada, Pınarbaşı Gölet (Elbistan, Kahramanmaraş)'inin planktonik ve bentik alglerinin belirlenmesi amaçlandı. Bu amaçla örnekler belirlenen dört farklı istasyondan Ekim 2011 ve Mart 2012 tarihleri arasında aylık periyotlarla alındı ve incelendi. Bu araştırma süresince Bacillariophyta'ya ait 29, Chlorophyta'ya ait 4 ve Cyanophyta'ya ait 2 tür olmak üzere toplam 35 tür belirlendi. Diyatomeler (Bacillariophyta), gerek tür sayısı gerekse fitoplankton ve fitobentoz içerisindeki ortaya çıkış sıklıkları ve birey sayıları bakımından Pınarbaşı Göleti ' nin en önemli algleri olmuşlardır. Diyatomeler bütün mevsimlerde ortaya çıkmalarına rağmen en önemli sayılarına Ekim ve Mart aylarında ulaşmıştır. Ayrıca kimyasal ve biyolojik verilere bağlı olarak gölet suyunun trofik düzeyi değerlendirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Fitoplankton, Fitobentoz, Pınarbaşı Göleti, Elbistan.

In this study, it was aimed to determine planktonic and benthic algae in Pınarbaşı pond (Elbistan, Kahramanmaraş). For this purpose samples were monthly collected from 4 different stations in pond between October 2011 and March 2012 and they were examined. During this research, total 35 algae species were identified. They were 29 belong to Bacillariophyta, 4 belong to Chlorophyta and 2 belong to Cyanophyta. Diatoms (Bacillariophyta) are the most important of algae in the Pınarbaşı pond in term of numbers of individuals and the frequencies in bot phytoplankton and phytobenthos. Although diatoms appeared in all stations and all seasons, they reached the highest level in October and March. In addition, it was tried to determine the trophic level of the Pınarbaşı pond by using the chemical and biological data. Key words: Phytoplankton, Phytobenthos, Pınarbaşı Pond, Elbistan
The investigation of planktonic and benthic algae in Pinarbaşi pond (Elbistan, Kahramanmaraş)
Keywords: Su Ürünleri