BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGELERİNDEKİ BETONARME YAPILAR İÇİN TASARIM KURALLARI - POLAT, CENGİZ (Fırat Üniveristesi, 1994)
Bu çalışmada depreme dayanıklı yapı tasarımı için kurallar geliştiril meye çalışılmıştır. İlk olaak depremin oluşumu, özellikleri ve deprem bölgeleri ve betonarme yapıların deprem yükü altındaki davranışı incelenmiştir. Depremde hasar gören yapıların tasarımından kaynaklanan hatalar araştırılmıştır. Tüm bu bilgiler yardımı ile depreme dayanıklı betonarme yapılar için tasarım kuralları oluşturulmuştur. Bu kurallar örnek bir proje üzerinde uygulanmaya çalışılmıştır.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering