İdiopatik Retinal Vaskülit, Anevrizmalar ve Nöroretinit (İRVAN); Laser Fotokoagulasyon Sonrası 8 Yıllık Takip - Mercan, Kadir; Özdemir, Evin Şingar; Turgut, Burak; Çeliker, F. Ülkü (My University, 2018)
İRVAN retinal arterial anevrizmalar, vaskülit ve nöroretinit ile seyreden nadir görülen bir hastalıktır(sendrom). İleri düzeyde görmekaybı ile sonuçlanan bu hastalık için kesin bir tedavi rejimi olmamakla birlikte klinik bulgulara göre tedavi düzenlenmektedir. Şimdiyekadarki en etkin tedavi retinal laser fotokoagulasyon olarak görülmektedir. Bu yazıda retinal laser fotokoagulasyon sonrası 8 yıl takipettiğimiz IRVAN’lı bir olgu sunulmaktadır.
Keywords: Göz Hastalıkları