Eviricilerden oluşan dağınık güç sistemi - Parlak, Koray Şener; Aydemir, Mehmet Timur; Özdemir, Mehmet (My University, 2007)
Bu çalışmada, iki kesintisiz güç kaynağından oluşan dağınık yapılı bir güç sistemi incelenmiştir. Çalışma, güç kaynaklarının çıkış katındaki eviricilerin paralel çalışması üzerine yoğunlaştırılmıştır. Kaynakların paralel çalışmasıyla bir yandan sistemin kurulu gücü arttırılırken, bir yandan da herhangi bir eviricide oluşabilecek arıza durumunda diğer evirici sistemin güç talebini karşılayabilmektedir. Uygulanan denetim yöntemleriyle sistemin toplam yükü eviriciler arasında paylaştırılmıştır. Böylece eviriciler sistemin yük durumuna göre optimum bir güç seviyesinde çalışacağından, zorlanmadan kaynaklanan arıza veya kayıplar önlenmiş olur. Paralel çalıştırmada ve yük paylaşımı algoritmalarında herhangi bir haberleşme hattı kullanılmamaktadır. Yapılan benzetim çalışmaları önerilen denetim yönteminin işlerliğini ve sistemin güvenli bir şekilde çalışması açısından önemli avantajlar sağladığını göstermektedir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik