Microorganisms Isolated From Blood Culture Samples At Firat Medical Center - Kizirgil, Ahmet; Çalaşyer, İlkkan; Erkmen, Naciye; Önal, Süleyman; Kerküklü, Filiz; Aşçı, Zülal (Fırat University, 2001)
In this study, we aimed at evaluating the microorganisms isolated from blood culture samples using BacT/Alert blood culture system in eight months period. Microorganisms were isolated from 200 (16.3%) out of 1228 blood culture samples. Total Gram positive bacteria were 52.5%, and most frequently isolated microorganisms were S. aureus (20.5%), coagulase negative Staphylococcus (20.5%), and Acinetobacter spp. (16%).

Bu çalışmada, BacT/Alert otomatize kan kültür sistemi kullanılarak sekiz aylık sürede kan kültürü örneklerinden izole edilen mikroorganizmaların değerlendirilmesi amaçlandı. Toplam 1228 kan kültürü örneğinin 200'ünden (%16.3) mikroorganizma izole edildi. İzolatların %52.5'ini Gram pozitif bakterilerin oluşturduğu ve en sık görülen mikroorganizmaların Staphylococcus aureus (%20.5), koagülaz negatif stafilokoklar (%20.5) ve Acinetobacter spp. (%16) olduğu saptandı.
FIRAT TIP MERKEZİNDE KAN KÜLTÜRLERİNDEN İZOLE EDİLEN MİKROORGANİZMALAR