PINAR KÜR’S NOVELISTSC ART AT THE BORDERS OF NARRATIVE - Ökten, Rabia (Hayrettin İVGİN, 2025)
“Novelism at the Borders of Narrative: The Fiction of Pınar Kür” by Dr. Okan Özkara is a comprehensive study that examines Pınar Kür’s novels in terms of structure, themes, and narrative style. The book is divided into four main sections: the author’s life and works, structural elements such as narrator, time, space, and characters, thematic analyses including death, hope, loneliness, love, rebellion, and finally language and narrative techniques such as interior monologue, intertextuality, and metafiction. The study offers a holistic and multi-layered evaluation of Pınar Kür’s fiction, particularly emphasizing female identity and the tension between the individual and society.

????? «???????? ?????????? ????? ??? ?? ???????? ?????????????» ??????? ????? ?????? ???????????? ????? ???????????? ???????????? ??????? ????? ??? ? ????? ?????? ?????????, ???????? ? ?????. ? ??????? ???????? ????? ????????????? ????? ? ?????????? ????????????, ??????????? ?????????????, ?????, ???????????? ? ??????? ??????????, ? ????? ????? ???????? ????, ??? ??????, ???????, ???????????, ?????? ? ????. ? ?????????????? ????? ????????? ???? ? ????????????????? ??????, ??????? ??????????????????? ? ?????????????????. ???????????? ?????????? ?????????????? ????? ????? ??? ? ?? ???????? ? ??????? ???????????? ? ????????? ???????? ? ?????????.

“Anlatının Sınırlarında Pınar Kür Romancılığı”, Dr. Okan Özkara tarafından kaleme alınmış ve Pınar Kür’ün romanlarını yapısal, izleksel ve üslup özellikleri bakımından ayrıntılı biçimde inceleyen kapsamlı bir çalışmadır. Dört bölümden oluşan kitapta, yazarın hayatı ve eserleri tanıtıldıktan sonra romanlardaki anlatıcı, zaman, mekân ve karakter örgüsü ile tematik unsurlar (ölüm, umut, yalnızlık, aşk, başkaldırı vb.) ele alınır. Son bölümde ise dil, anlatım teknikleri ve metinlerarasılık gibi üslup özellikleri değerlendirilir. Çalışma, Pınar Kür’ün özellikle kadın kimliği ve birey-toplum çatışması bağlamında geliştirdiği çok katmanlı romancılığı bütüncül bir bakışla sunmaktadır.
ANLATININ SINIRLARINDA PINAR KÜR ROMANCILIĞI
Keywords: Modern Turkish Literature in Turkiye Field; Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı