KUR' AN' A GÖRE ÇALIŞMANIN ÖNEMİ - Soysaldı, Haci Mehmet (Fırat University, 2000)
Bilindiği gibi Kur'an-ı Kerinı, insanlığın hiclayeti, refahı ve mutluluğu için Allah (c.c) tarafından Cebrail (a.s) vasıtasıyla Hz.Muhammed (s.a.v)'e gönderilen en son ilalll kitaptır. Bu sebeple, kıyaınete kadar her çağın insanına hitap eden ve yol gösteren prensipiere sahiptir. Bazılarının dediği gibi Kur'an, sadece, 14 asır önceki insanlara hitap eden bir kitap değil, her devirdeki insanlara hitap eden ve bizlere ilim, ilerleme, başan ve medeniyetin yollarını gösteren evrensel bir kitaptır. Kur'an'ın getirdiği prensipler bugüne kadar hiç eskimemiştir, kıyamete kadar da eskimeyecektir. Mesela Kur' an, doğruluğu, gerek ticarette gerekse insanlarla olan diğer münasebet ve muameleleriın:izde dürüst olınamızı, ahde vefayı, adaleti, barışı, yoksullara ve mulıtaçlara yardınu, çalışmayı enırediyor. Kur'an'ın bu emirleri hangi devirde geçerli değildir?
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları