HARPUT (ELAZIĞ) YÖRESİ BİTKİLERİNDEKİ PARAZİT FUNGUSLARIN TESPİTİ - GÜRHAN, ÖMER FARUK (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi HARPUT ( ELAZIĞ ) YÖRESİ BİTKİLERİNDEKİ PARAZİT FUNGUSLARIN TESPİTİ Ömer Faruk GÜRHAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı 2002, Sayfa: 111 Bu araştırma, Harput (Elazığ) il sınırları içinde yapılmış ve narput yöresinde yayılış gösteren mikrofungus türlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. 1999-2001 yıllarının vejetasyon dönemlerinde yapılan periyodik arazi çalışmalarında, üzerinde mikrofungus bulunan 2100 kadar vasküler bitki örneği toplanmıştır. Laboratuar çalışmaları sonucu bu bitkiler üzerinde yaşayan 95 fungus türü tespit edilmiştir. Bu fungus türlerinin sınıflara göre dağılımı: Deuteromycotina 6, Aseomycotina 31, Basidiomycotina 57, Oomycotina 1 şeklindedir. Çalışma sonucu; bir yeni konukçu ve altı parazit fungus yeni kayıt olarak Türkiye fungus florasına ilave edilmiştir. Bu yeni altı kayıt:. - Uromyces scillarum (Grev.) Wint- Muscari sp. (Liliaceae) - Uromyces sublevis Tranz.- Euphorbia macroelada Boiss. - Ustilago heufleri Fuckel. Symb. Mycol.- Tulipa aleppensis L. (Liliaceae) - Ramularia aequivoca (Ces.) Saca- Ranunculus constantpolis (Ranunculaceae) - Ramularia rubella (Bon) Nannf. - Rumex sp. (Polygonaceae) - Entyioma fuscum Schroeter. Cohn.- Papaver sp L. (Papaveraceae) Ve bir yeni konukçu: - Pleospora herbarum Rabh. - Astragalus sp. (Fabaceae) Anahtar Kelimeler: Elazığ, Harput, Mikrofungus, Parazit, Konukçu, Saprofit.

n SUMMARY Masters Thesis DETERMINATION of PARASITIC FUNGI on PLANTS of HARPUT (ELAZI?) PROVINCE Ömer Faruk GÜRHAN Fırat University Graduate school of Natural and Applied Science Depertmant of Biology 2002, Page: 111 The purpose of this research was to establish the microfungi species which are grown in Harput (Elazığ) province. Field study were made periodically in the vegetation periods between 1999-2001 years. Approximately 2100 vascular plant specimens (namely host-subtrate) were collected from the study area As the end of laboratory studies 95 parasitic fungi living on these plants are identified. According to classes, distribution of these fungi species as follows: Deuteromycotina 6, Ascomycotina 3 1, Basidiomycotina 57, Oomycotina 1. As a result of study, one new host and six parasitic fungi are added as new records to the fungi flora of Turkey. These six new records: - Uromyces scillarum (Grev.) Wint- Muscari sp. (Liliaceae) - Uromyces sublevis Tranz.- Euphorbia macroclada Boiss. - Ustilago heufleri Fuckel. Symb. Mycol.- Tulipa aleppensis L. (Liliaceae) - Ramularia aequivoca (Ces.) Sacc.- Ranunculus constantpolis (Ranunculaceae) - Ramularia rubella (Bon) Nannf. - Rumex sp. (Polygonaceae) - Entyloma fuscum Schroeter. Cohn.- Papaver sp L. (Papaveraceae) And one new host: - Pleospora herbarum Rabh. - Astragalus sp. (Fabaceae) Keywords: Elazığ, Harput, Microfungi, Parasite, Host, Saprotrof.
Determination of parasitic fungi on plants of Harput (Elazığ) province
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology