Cip Baraj Gölü (Elazığ) rotifera faunasının taksonomik yönden incelenmesi - Saler, Emiroğlu Serap; Şen, Dursun (My University, 2000)
Nisan 1994 - Mart 1995 tarihleri arasında Cip Baraj Gölü' nden göze açıklığı 55 u olan plankton kepçesi ile zooplankton örnekleri aylık olarak alınmış olup, Rotifera' ya ait tür tespiti yapılmıştır. Rotifera faunası taksonomik olarak incelenmiştir. Yapılan çalışma sonucunda Rotifera' ya ait 12 cins ve bu cinslere ait 15 tür tespit edilmiştir
Keywords: Fauna; taksonomi; zooplankton; Rotifera; barajlar; Elazığ; teşhis anahtarı; Cip Baraj Gölü