Pazarlama Halkla İlişkilerinde Transmedya Hikâyeciliği Uygulamaları: Turkcell "Emocanlar" Kampanyası Örneği - Çalık, Merve; Nizam, Feridun (My University, 2020)
Bu çalışmada transmedya hikâyeciliğinin pazarlama ve halkla ilişkilerde kullanımı; marka imajıve marka farkındalığı oluşumunda çoklu ortamda yapılan uygulamaların hedef kitleningenişlemesinde nasıl etkili olduğu, hikâye oluşturulurken konunun hangi temalar ve hangikarakterler ile anlatılmaya çalışıldığı soruları bağlamında “Turkcell Emocanlar” kampanyasıörneğiyle analiz edilmiştir. Çalışmada tüketici açısından transmedyal anlatı kullanılarak yürütülenpazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetlerinde marka farkındalığı oluştuğu, tüketicinin hikâyeyekatılması ile diyalojik iletişim ortamının arttığı ve marka ile aralarında özel bir bağ oluştuğusonucuna ulaşılmıştır. Marka açısından ise transmedya hikâyeciliği ile hedef kitlesini genişletenmarkanın pazar payını arttırdığı, hikâye oluşumunda seçilen karakterlerin tüketicilerle ne kadarçok benzer yönleri olursa hikâyenin daha çok benimsenip rakipleri arasından sıyrılarak dikkatçekmesine olanak sağladığı tespit edilmiştir.
Keywords: İletişim; İşletme; Halkla İlişkiler