Servikal Osteoid Osteoma Nedeniyle Oluşan Şiddetli Yumuşak Doku İnflamasyonu: Nadir Bir Olgu Sunumu - Ergün, Ahmet Cemil; Ertugrul, Bilal; Demir, Fatih; Kaplan, Metin (My University, 2022)
Osteoblastik bir kemik tümörü olan osteoid osteoma nadiren servikal omurgayı tutar. Klinik olarak\ren belirgin özelliği genellikle geceleri artan ve nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara iyi cevap veren\rlokalize ağrıdır. Aynı zamanda nadiren de olsa yumuşak dokuda şiddetli inflamasyona ve ödeme\rde yol açabildiğinden, görüntülemelerde malign tümörleri taklit edebilirler. Bu makalede servikal\romurgayı tutan ve şiddetli yumuşak doku inflamasyonu nedeniyle malign bir tümörü taklit eden 19\ryaşındaki bir olgu sunuldu.\rServikal vertebra yerleşimli osteoid osteomalar, nidusun sinir köklerine yakın komşuluğu ve oluşan\rşiddetli yumuşak doku inflamasyonu nedeniyle lokalize boyun ağrısının yanı sıra radiküler ağrıya\rda neden olabilirler.\rOlgumuzdaki gibi konservatif tedavinin yetersiz kaldığı vakalarda ve tanıyı kesinleştirmek amacıyla\rcerrahi rezeksiyon güvenli ve başarılı bir yöntemdir. Cerrahi tedavide rezeke edilen yapılara bağlı\rolarak stabiliteyi korumak için füzyon teknikleri planlamada göz ardı edilmemelidir
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Nörolojik Bilimler; Anatomi ve Morfoloji; Ortopedi