Elazığ ilinde yetiştirilen arpa ve buğdaylarda görülen fungal hastalık etmenlerinin tespiti - Yılayaz, Ömer; Kırbağ, Sevda (My University, 2000)
Bu çalışmada Elazığ ve yöresinde yetişen buğday ve arpalardaki fungal hastalık etmenleri tespit edilmiştir. Sonuçta 59 tarlanın 17'sinde Puccinia striiformis Rob. et Desm., 2'sinde Puccina recondita Rob.ex Desrn., 8'inde Septoria tritici Rob. et Desm., 2'sinde Erysiphe graminis (DC) Wint, 2'sinde Alternaria triticina, 12'sinde Pyrenophora teres (Died) Drechsl.26'sinde Ustilago nuda tritici Schafft»., 4'ünde Ustilago hordei (Pers.), 24'ünde Tilletia caries (DC) Tul., 9'unda Fusarium culmorum Sacc., 4'ünde Ophiobolus graminis Sacc., 2'sinde ise Cochliobolus sativus (ito et. Kurib) Drechsl .saptanmıştır.
Keywords: Mantar hastalıkları; bitki patojenleri; bitki patojen mantarlar; arpa; buğday; Mycosphaerella graminicola; Gaeumannomyces graminis; Tilletia tritici; Ustilago segetum; Alternaria triticina; Erysiphe graminis; Ustilago segetum var. nuda; Cochliobolus sativus; Puccinia recondita; Puccinia striiformis; Fusarium culmorum; Pyrenophora teres