Facebook sosyal ağ sitesinde öğrencilerin Akademisyenlerin profillerine yönelik izlenimleri - Biçer, Serkan (My University, 2014)
Bu araştırmanın temel amacı akademisyenlerin Facebook ortamında akademisyenlerin kendilerine yönelik izlenimlerini ve öğrencilerin akademisyenlerin profillerini nasıl okuduklarını anlamaktır. Bu amaçla Anadolu Üniversitesi’nden Facebook kullanıcısı 10 akademisyenle görüşmeler yapılmış, ardından KTÜ İletişim Fakültesi’nde okuyan 7 son sınıf öğrencisiyle görüşmeler yapılarak akademisyenlerin kendilerine yönelik izlenimiyle öğrencilerin izlenimleri arasında tutarlılık aranmıştır. Araştırma sonucunda öğrenciler akademisyenlerin profillerini okurken görsel temalara dikkat ettikleri sonucu çıkmış, kişi hakkında izlenim edinmek için öncelikle fotoğraflarını, daha sonra kişinin tanıtım kartını ve en son duvarını inceledikleri ortaya çıkmıştır. Öğrenciler bu üç yapı arasında tutarlılık aramışlar açık yakaladıklarını düşündükleri akademisyen hakkında olumsuz izlenim oluşturmuşlardır.
Keywords: İletişim