İŞ TATMİNİ: MALATYA’DA SAĞLIK KURULUŞLARI ÜZERİNE BİR UYGULAMA - Çalışkan, Zekeriya (Fırat University, 2005)
Çalışanların iş tatminini artırmak yöneticilerin temel sorunlarından biridir. Çünkü, iş tatminini artırmak işletmedeki üretim düzeyini maksimuma çıkarma koşullarının başında gelir. İş tatmininin, işle sıkı bir  bağ-lantısı vardır. Bu bağlantı çok çeşitli tutumları temsil eder. Bu yazıda önce iş tatmini kavramı, özellikleri vs. gibi kuramsal konular açıklanacaktır. Daha sonra, Türkiye’de sağlık sisteminin bugünkü işleyişine bakılacak ve devlet hastanelerinin organizasyon yapısı ve hemşirelik mesleğinin tanımı ve görevleri açıklanacaktır. En sonunda ise, Malatya’da kamu kurumlarında çalışan hemşirelerin iş tatminine ilişkin yaptığımız alan çalışma-sı ve bu çalışmanın sonuçlarına değinilecektir.